Versnellingsvraag

Hoe kun je differentiëren met onderwijsprojecten?

Er valt van alles te ontdekken in de omgeving van een school. Musea, erfgoedinstellingen, staatsbosbeheer: allemaal organiseren zij losse onderwijsprojecten. Veel leraren benaderen dit als iets ‘extra’s’ bovenop de reguliere lesmethodes. Maar, kun je bepaalde leeractiviteiten uit de lesmethodes ook vervangen door deze activiteiten? En is het mogelijk om een database te ontwikkelen waarin het actuele activiteitenaanbod in de omgeving gekoppeld wordt aan de leerdoelen en leerlijnen van een school?

Tijdlijn

1

Februari - mei 2016

De 8 pilotscholen en het schoolbestuur werken samen met SLO en Kennisnet aan aan de vraagverheldering.

2

Juni - oktober 2016

Vanuit SLO wordt gewerkt aan een set labels voor het extern aanbod én het curriculum van de school.

3

November - februari 2017

SLO introduceert de leerlijnen ‘Ontdekkend & Ontwerpend leren’ en ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ bij de pilotscholen. Er vinden verkenningen mbt het labellen van activiteiten in regio ’s-Hertogenbosch.

4

Februari - juni 2017

SLO levert een met het onderwijs afgestemde labelset op aan ATO. Ook de aanbodsdoelen voor 4 leerlijnen zijn - in definitief concept - gereed.

5

Juni - december 2017

Pilotscholen analyseren onderwijsactiviteiten o.b.v. aanbodsdoelen en werken aan Programma van Eisen voor digitaal platform waar vraag en aanbod samenkomen. Ook kijken zij naar publieke voorzieningen die dit platform kunnen realiseren.

Reacties

Permalink

Geregistreerd sinds

48 jaar 11 maanden
Reactie
Voor het vak Engels bestaan er prachtige nieuwe programma's die leerlingen helpen met het spreken en ontdekken van Engels. Het is een leermethode die doorloopt van begin basisschool tot eind VWO. Alle leerlingen kunnen zich op hun eigen niveau ontwikkelen. Deze lesmethodes laten leerlingen zelfstandig werken waardoor de leraar er niet steeds bij hoeft te zijn en alleen hoeft te coachen. Het zou mooi zijn als meer mensen met deze programma's konden gaan werken.
Reading Assistant en Fast ForWord

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.