School

Katholiek Onderwijs Enschede

Dossier
Miniatuur

Moutlaan 31

7523 MC Enschede

bs@skoe.nl

http://www.koe-enschede.nl

Volledig werken in de cloud en software oplossingen voor specifieke doelgroepen

Stichting Katholiek Onderwijs Enschede (KOE) bestaat uit vijftien katholieke basisscholen, één interconfessionele basisschool en een school voor speciaal basisonderwijs (Dr. Ariënsschool) in Enschede en omgeving. KOE heeft 4.500 leerlingen en 440 medewerkers. De basis voor ICT in het onderwijs heeft KOE al vroeg gelegd. Zo werd in 2009/2010 al een supersnelle glasvezel aangelegd voor alle 65 scholen en locaties in Enschede. De scholen trokken hierin samen op met de gemeente en verantwoordelijke wethouder. 

De basis is dus op orde bij KOE. De volgende stappen zijn: iedereen werken in de Cloud, mobiele devices voor alle kinderen en ondersteunende software oplossingen op maat. Staffunctionaris ICT Bert Jeuring heeft zelf jaren voor de klas gestaan, is programmeur en systeembeheerder geweest én  heeft de leiding bij een ICT-bedrijf gehad. De kennis die hij daar heeft opgedaan, past hij nu toe in het onderwijs. Zijn droom is om de juiste connectie te maken tussen onderwijs en computers. 

Binnen Slimmer leren met ICT heeft KOE een versnellingsvraag ingediend over het werken in de Cloud en een nog intensiever gebruik van mobiele devices

Ook kun je KOE volgen via het monitoring-project.

Contactpersoon: Bert Jeuring
b.jeuring@skoe.nl