Innovatievraag

Hoe kunnen we onze data slimmer organiseren en gebruik maken van moderne technologieën zoals AI?

Slim gebruik maken van data en nieuwe technieken, kan kansen bieden aan het onderwijs en het organiseren van leren. Denk hierbij aan het metadateren en verbinden van informatie, het gebruiken van ‘big data’ en AI. Maar hoe pak je dit aan? SPOVenray wil dit onderzoeken.

 

SPOVenray is één van de besturen die in 2019-2020 werkt aan een innovatievraag rondom de inzet van ICT in het onderwijs. Hoe het ze vergaat lees je hier! 

Ambitie

Miniatuur

SPOVenray, een bestuur met 14 scholen voor primair onderwijs, heeft in het schooljaar 2018-2019 flink geïnvesteerd in ICT. De organisatie is overgestapt naar een andere netwerkleverancier, er zijn nieuwe devices aangeschaft en alle wifi-verbindingen zijn opnieuw aangelegd. Daarnaast heeft elke school basistrainingen gehad om te werken in de Google-omgeving. Kortom: het fundament voor de ICT-infrastructuur is op orde.

Als vervolgstap wil SPOVenray onderzoeken hoe informatie/informatiestromen slimmer georganiseerd kunnen worden door gebruik te maken van de vele mogelijkheden en data die bijvoorbeeld Google biedt. Door bijvoorbeeld informatie slim te metadateren, te verbinden en gebruik te maken van nieuwe technologieën zoals artificial intelligence kunnen er automatisch dossiers gevormd worden rondom thema’s. Dat is een andere manier van denken én werken. SPOVenray start hiervoor een pilot met een kleine groep mensen en in samenwerking met Google Nederland.

Beoogde resultaten

  • Een roadmap die zicht geeft op het proces, de keuzes, afwegingen en resultaten bij het gaan gebruiken van moderne technologieën.
  • Uitrol binnen de organisatie: de inrichting van een ‘ecosysteem’ binnen de G Suite omgeving waarin informatie slim georganiseerd en gebruikt wordt.
  • Een effectievere manier van werken, die past bij het DNA van SPOVenray.

 

Reacties

Permalink

Geregistreerd sinds

50 jaar 6 maanden
Reactie
Is het een idee, om leerkrachten deze nationale cursus, gratis aangeboden door de overheid, te laten doornemen ?
https://app.ai-cursus.nl/home

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.