Aan de slag 23 oktober 2018

Zet deze animaties in voor meer bewustwording over IBP en privacy

Wat betekenen informatiebeveiliging en privacy in de praktijk?  En hoe maak je collega's bewust(er) van het belang hiervan? Zet de IBP-puzzelstukken in: negen animaties en bijbehorende nieuwsbrieven over negen belangrijke IBP-thema's.  

Negen puzzelstukken over negen IBP-thema's

De 'puzzelstukken' behandelen negen belangrijke thema's over Informatiebeveiliging en Privacy (IBP) op een toegankelijke manier. Denk aan de beveiliging van de werkplek, sociale media, werken in de cloud of het gebruik van beeldmateriaal. Ieder puzzelstuk bestaat uit een animatie (zie hieronder) en een bijbehorend IBP-artikel. Deze materialen kun je gebruiken in je eigen media. 

Organiseer een informatiebijeenkomst

De puzzelstukken kunnen ingezet worden in combinatie met een informatiebijeenkomst over IBP.  Zo communiceer je over de puzzelstukken in de weken vooraf, en tijdens de bijeenkomst zelf geef je een toelichting en  behandel je vragen en opmerkingen. 

Vanuit de versnellingsvraag

De puzzelstukken komen voort uit de versnellingsvraag van Dynamiek, Prisma en SPOV. Daar bestond de behoefte om medewerkers op een laagdrempelige en toegankelijke manier meer te betrekken bij IBP-vraagstukken. 

Bekijk de website Aanpak IBP in het onderwijs

Op zoek naar meer tips en middelen om te communiceren over IBP binnen je organisatie? Kijk op de website Aanpak IBP onder de tab 'bewustwording'.