Interview 15 februari 2018

Vraag en aanbod matchen

Talentonwikkeling door uitdagend onderwijs. Hoe doe je dat? In Den Bosch hebben basisscholen en educatieve partners daarop iets bedacht. Door inspanningen aan beide kanten ontstaat er geleidelijk een aanbod aan activiteiten dat past binnen de leerlijn. Een kort interview met Hans Tijssen, voorzitter college van bestuur van ATO Scholenkring.

“Onze versnellingsvraag heet ‘Niet stapelen, maar vervangen’. Dat duidt op het vele aanbod dat op scholen afkomt. Van cultuur tot sport. Zo hebben we hier in Den Bosch onlangs het Jeroen Bosch jaar gehad. Toen zagen we dat er zaken werden aangeboden, die ontzettend leuk waren in de klas, maar net niet pasten in de jaargroep of leeftijd waar het op dat moment aangeboden werd.”

Digitaal instrument

“Ons ideaal? Dat het aanbod van buitenaf niet bovenop het programma komt, maar vervangen kan worden door iets wat al in die leerlijn stond. Dat betekent dat we de vraag die op scholen leeft moeten zien te verbinden met de partners in de stad. We willen daarvoor met elkaar een digitaal instrument ontwikkelen, waardoor vraag en aanbod afgestemd kunnen worden.”