Blogs

Binnen het programma Slimmer leren met ICT is een bijzondere module ontwikkeld: In the middle. Een studiereis naar SXSWedu of SXSW vormt het middelpunt en  daar omheen zijn sessies georganiseerd om met vraagstukken van de deelnemers aan de slag te gaan. Allemaal met één doel: hoe creëren schoolbestuurders, stafmedewerkers, schoolleiders en leraren meerwaarde met ICT en technologie voor het onderwijs? Wat kunnen we leren van wat anderen al doen? En hoe vertalen we dat naar ons onderwijs?  Tijdens deze studiereis van 4 tot 15 maart 2018 is elke dag een blog gemaakt waarin de deelnemers hun inzichten en kennis met jou delen.  

 

Miniatuurvoorbeeld

Dag 10

Vandaag leerden we over geluidsgolven, empathie, blockchain (met focus op de betekenis ervan) en VR. En we testten onze eigen geluidsgolven door ons onder te dompelen in muziek.

Lees meer

In the middle - kennis halen en vertalen

Miniatuurvoorbeeld

Dag 9

Bijzondere mensen (Chelsea Manning & Ray Kurzweil), reflectietijd en bandjes.

Lees meer

Miniatuurvoorbeeld

Dag 8

Vandaag begint het laatste onderdeel van SXSW: de Music conferentie / Music festival. Wat een geweldige sfeer in de stad; een speeltuin voor volwassenen, constateerden we vandaag. En wat een boeiende ontwikkelingen: supermensen, Marsmensen, menselijkheid als driver voor technologie.

Lees meer

Miniatuurvoorbeeld

Dag 7

Nope, we hebben nog geen genoeg van deze conferentiemarathon. Ook de zevende dag is weer erg inspirerend en levert mooie inzichten op voor 'thuis'. Maar moeten we nou blij zijn met of bang zijn voor AI...?

Lees meer

Miniatuurvoorbeeld

Dag 6

Afscheid en een nieuw begin, van SXSWedu naar het grote SXSW met focus op technologie. Met een verse groep gaan we acclimatiseren, ervaren, leren, praten, ontwikkelen en creëren. En onze ervaringen delen. Een hete dag met vrouwen, robots, timing en ballenbak.

Lees meer

Miniatuurvoorbeeld

Dag 5

Een fotoverslag van twee bijzondere werkbezoeken en het afscheid van elkaar. Wat een waardevolle week!

Lees meer

Miniatuurvoorbeeld

Dag 4

Ochtendsessies en een middagbezoek aan een Amerikaanse basisschool die veel ICT inzet: Pease Elementary. We keken in de klassen tijdens de les, kregen een rondleiding en hadden een gesprek met alle leraren.

Lees meer

Miniatuurvoorbeeld

Dag 3

Ondanks het heerlijke zonnetje, zaten we allemaal weer te bibberen in de airco. Maar alle nieuwe inspiratie, maakte het helemaal goed! Lees je mee?

Lees meer

Miniatuurvoorbeeld

Dag 2

'Our next always has to be better than our now.'

De tweede congresdag eindigt voor een deel van de groep bij Cooper’s: een echt Texaans barbecue-restaurant. Daar bespreken we onze ervaringen van vandaag. De sessies die bijblijven en de verschillen tussen de VS en Nederland.

Lees meer

Miniatuurvoorbeeld

Dag 1

Samen vertellen we na elke conferentiedag over onze ervaringen, zodat we nieuwe inzichten met jullie kunnen delen. Reageer vooral en stel de vragen die je hebt. Suzanne Unck is de eindredacteur. Met in de eerste week (SXSWedu) bijdragen van Anko, Anouk, Bart, Danny, Frank, Ivan, Keimpe, Kim, Koen, Koos, Mandy, Margreet, Martin, Paul, Peter, Philip, René, Ria, Rian, Richard, Robin, Sijbrand, Toine en Wim-Jan.  Lees over onze eerste dag. 

Lees meer

Miniatuurvoorbeeld

Vooraf

35 leraren, ICT-coördinatoren, schoolleiders, bestuurders, beleidsmedewerkers en een lector, pabo-directeur en een programmamanager reizen af naar SXSWedu en SXSW en delen hun ervaringen op het gebied van (basis)onderwijs en ICT. Lees je mee?

Lees meer